tirsdag den 18. marts 2014

The Guinness Storehouse


Historien om Arthur Guinness
Han fik i 1752 £100 som arv og brugte disse penge på at starte et bryggeri. I 1759 flyttede han sit bryggeri til Dublin indre by og underskrev en 9000 år lejekontrakt for 16.000 m2 til sølle £45 per år for det ubrugte bryggeri. Han blev i 1761 gift med Olivia Whitmore og de fik sammen 21 børn! 







Ristning af byg

Indholdet
Guinness stærke karakteristika og smag er baseret på nybrændt byg - og netop ristningen er med til at give Guinness sin mørke farve. Vandet kommer fra Wicklow bjerget, som ligger tæt på Dublin. Og så selvfølgelig humle og ølgær. Den tykke creme på toppen skyldes en nitrogenblandning som bliver tilsat under aftapningen. 



Kogeprocessen


 

På smagsstationen kunne mange røre og lugte de 4 forskellige ingredienser i Guinness. Man fik uddelt en smagsprøve på øllen og kunne derved prøve at lokalisere byg, humle og gær.








Øllen
Efter tapning skal man næsten nær studere glasset. Man kan se den ny-tappede øl er lysere end den anden. Det er fordi når Guinness hældes i glas, ligner det at gasboblerne rejser nedad. I alle øl vil man kunne se bobler som trækkes opad mod toppen af glasset - det er bare tydeligere i de mørke nitrogenfyldte stoutøl, da det giver en perfekt blandning af mørk øl og lyse bobler. 





Efter at have tappet vores gratis øl, fik vi et cerfikat på at vi nu kan tappe en vaskeægte Guinness! 




Mange af irerne kalder Guinness “måltid i et glas”, fordi den fylder så godt og mætter men et glas indeholder faktisk kun 198 kcal! 

Meget stolt far!




Køen da vi var færdige!

Sikke en fantastisk oplevelse! Selvom der var meget larm kan man nemt bruge lang tid derinde, på trods af at det hele omhandler øl! :D 4/5 stjerner



Ingen kommentarer:

Send en kommentar